het dorp
kayakken
fleurs de pays
zwemmen
de lekkerste bakker
De omgeving

Ambiévillers ligt in de Haute-Saône, aan het riviertje le Coney, net buiten de Vogezen. Het dorpje ligt 280 meter boven de zeespiegel en telt 112 inwoners. Ambiévillers ligt 100 kilometer ten zuiden van Nancy en ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Epinal. De omgeving kun je omschrijven als schilderachtig, lieflijk zo u wilt.

Er is niet veel toerisme in de omgeving, dus voor wie zijn rust zoekt, een uitstekend gebied. Ze biedt fantastische mogelijkheden tot wandelen en fietsen. U kunt een boot huren in Fontenoy le Chateau waarmee u het canal de l'Est kunt afvaren. Voor de wat grotere kinderen is er een zwemmogelijkheid in het kanaal en het stuwmeer of in een zwembad iets verder gelegen. In de winter is er in de nabije omgeving mogelijkheid tot langlaufen en alpineskieën.Verder zijn er in de iets wijdere omgeving enkele echt Franse (niet dure) restaurants. Er zijn vele toeristische attrakties waaronder een kaasmuseum (waar u uiteraard kaas kunt kopen), een Kirschmuseum en een glasfabriek. Plombières les Bains is een echte historische badplaats met warmwaterbaden etc. Het is een
schilderachtig stadje in de Vogezen met smalle straatjes en vele interessante winkeltjes.
Ambiévillers heeft geen winkels. Wel een munttelefoon bij het ‘stadhuis'. De bakker en de slager komen enkele malen per week aan de deur. Er zijn in diverse nabijgelegen dorpen wel winkels. In St. Loupe (20 kilometer) is een grote supermarkt (hypermarché Casino). De lekkerste bakker is in Selles; een dorpje vlakbij.